Veelgestelde Vragen

1. Filmen jullie overal in Nederland?

Wij zijn gevestigd in Den Haag en houden van ons stadje maar filmen bruiloften door heel Nederland en België (en daarbuiten). Eén van de (vele) leuke aspecten van ons werk is dat we op zoveel plekken komen waar we anders nooit zouden zijn geweest.

 

2. Hoe wordt de muziek gekozen?

Starling Films selecteert filmische muziek die het beste bij jullie bruiloft past. Wij geloven dat muziek een film maakt en houden daarom graag de regie erover.

Alle nummers die we gebruiken worden door Starling Films gekocht, dit is bij de prijs inbegrepen. De professionele artiesten ontvangen op deze manier een vergoeding voor hun werk. Dit betekent dat jullie de weddingclip overal zonder zorgen mogen delen.

 

3. Met welke apparatuur maken jullie de trouwfilms?

Onze ‘gear’ is altijd groeiende. Wij gebruiken professionele systeem camera’s (Panasonic Lumix GH5) met verschillende lenzen, statieven, stabilizers, microfoons en audiorecorders. De camera’s zijn klein waardoor we makkelijk kunnen verplaatsen en zo onopvallend mogelijk de dag kunnen vastleggen.

 

4. Geven jullie veel aanwijzingen?

We proberen zo onopvallend mogelijk te werk te gaan. Af en toe, met name tijdens de shoot, zullen we aanwijzingen geven om jullie nog beter in beeld te brengen.

 

5. Eten jullie mee?

We vind het fijn als jullie een bordje avondeten voor ons kunnen regelen. Dit hoeft geen vijfgangendiner aan de familietafel te zijn, een maaltijd aan een aparte tafel is perfect (de meeste locaties hebben hier ervaring mee en noemen dit een ‘crew meal’).

 

6. Hoe lang duurt het voordat we de films ontvangen?

Wij nemen de tijd voor een goede edit. Afhankelijk van de drukte kunnen we soms binnen 2 weken de eerste versie sturen, maar soms duurt het wat langer. We zorgen er in ieder geval voor dat jullie de highlight film uiterlijk 12 weken na de bruiloft binnen hebben.

 

7. Hoe werkt de betaling?

De betaling wordt gedaan in twee termijnen. De aanbetaling, 30% van het totaalbedrag, volgt direct na boeking. Met dit voorschot reserveren wij de dag exclusief voor jullie. De tweede factuur met het restbedrag wordt 30 dagen voor de bruiloft gestuurd.